16 februari 2014

Van het ene uiterste ...

Van Ho Chi Min City naar ergens tussen Long Binh Tan en Trang Bom

De tranen springen in je ogen als je ziet wat Agent Orange en napalm in de Vietnamoorlog hebben aangericht. Op onze bijna nuchtere maag komt dat behoorlijk binnen.
Vandaag vertrekken we weer uit HCMC. Toch staan er nog een aantal dingen op ons lijstje die we eerst nog willen zien. Daar hoort het War Remnants Museum bij. Drie verdiepingen met foto's die alle verschrikkingen van de oorlog en nog lang daarna, laten zien. Stil en onder de indruk lopen we terug naar het hotel. 
We willen ook nog naar de Jade Emperor Pagode maar dat kan terwijl we 'onderweg' zijn.
Bij de pagode is het druk. Zondag is hier schijnbaar de dag om met offergaven in de weer te zijn. Het staat blauw van de wierook


Je kunt voor de pagode hele kleine goudvisjes en schildpadden in alle soorten en maten kopen en die in de vijvers bij de tempel vrijlaten. 
Na al het moois in en bij de pagode te hebben aanschouwd gaan we echt vertrekken.
Het duurt een hele poos voor we de stad echt achter ons laten. 


Af en toe moeten we een stuk op de grote weg fietsen maar dat proberen we zoveel mogelijk te vermijden. 
Na een flinke poos fietsen vinden we een motel. Er wordt ons gevraagd hoelang we willen blijven want we moeten binnen 24 uur weer weg. Een beetje vreemd maar dat lijkt ons beslist geen probleem. We kunnen hier helaas niks te drinken of te eten krijgen. Pas als we naar de WiFi-code vragen en horen dat de gebruikersnaam die we moeten intoetsen 'the busy rabbit' is beseffen we wie er meestal van deze 'slaap'gelegenheid gebruik maken.
Op zoek naar avondeten kunnen we aanschuiven bij een groep Vietnamesen. We gokken dat rijkelijk vloeiende drank uit de frisdrankflesjes, zelf gestookt is. Ook wij mogen meedelen. Er komt van alles op tafel van mie tot soep, van varkensoren tot sla en tomaat. 



Geen opmerkingen:

Een reactie posten