20 februari 2014

Tour Noi Thanh

In en rond Dalat

Om 8.15 uur werden we opgepikt door twee man; een 'driver' en een 'guide'. De laatste was duidelijk in opleiding. Deze jongen deed een toeristische opleiding en moest zijn Engels verstaanbaar leren spreken. Hij werd gesoufleerd door de chauffeur annex gids.
We zijn begonnen met een tocht naar Langbiang mountain. Een prachtig uitzicht op de Golden- en Silverriver en de omgeving van Dalat. 


De Lang Biangberg, de berg van de dame, is de hoogste berg in de omgeving met 2163 m. Er hoort een mooi verhaal bij van een onmogelijke liefde tussen een jongen van de Chillstam en een meisje van de Latstam. Ze verlieten hun stam en vluchten de bergen in. Het meisje werd ziek van heimwee. De jongen vertrok om de dorpsbewoners te waarschuwen. Toen ze terugkwamen was haar lichaam verdwenen maar in plaats daarvan was een berg ontstaan in de vorm van een vrouwenlichaam.


Daarna door naar Lat village. Dit is een minderheidsgroepering in Vietnam. Tot voor kort leefden zij nog volledig autonoom in de bossen. We kregen prachtige verhalen te horen over buffeloffers, tevens de bruidsschat, de muziek en de muziekinstrumenten. Er werd voor ons gezongen en we kregen eigen gemaakte rijstwijn te drinken.



Na het liefdesverhaal van 'Romeo en Julia' was het tijd voor de Valley of Love oftewel Thung Lung Tinh Yeu. Een prachtig park, mooie uitzichten maar erg aangelegd en iets te veel 'love' naar onze smaak. 
Natuurlijk kwamen we er niet onderuit ...


Na de lunch omvatte het middagprogramma een bezoek aan de zijdeborduursters. Monnikenwerk op borduurgebied! Ongelofelijk knap. Wat een tijd en wat een werk. 




We zijn met de kabelbaan - leverde een prachtig vergezicht op over de stad en de bergen - naar het klooster en het Tuyen Lam Lake gebracht.
Als slotstuk brachten we nog een bezoek aan de Datanla waterval. Hier zijn we met de rollercoaster naar toegegaan. Een beetje het idee van het stadstreintje maar wel leuk.



En ...
omdat we het niet kunnen laten ...


Geen opmerkingen:

Een reactie posten