25 februari 2014

Geveltjes

Van Nha Trang naar Hoi An

Na een turbulente nacht, met veel getoeter, muziek, ijzige airco en hotsend en botsend door kuilen kwamen we om 7.30 uur aan in Hoi An.
Na wat heen en weer fietsen, vragen en onderhandelen hadden we vrij snel een hotel. We waren toe aan een bak koffie, een broodje en een douche. Heerlijk warm water!! Wat een genot.
Daarna het stadje in. Een hartstikke leuk, kleinschalig gebeuren. Hoi An heeft niet te lijden gehad van de Amerikaanse oorlog, zo wordt de Vietnam oorlog hier genoemd en heeft nog leuke authentieke geveltjes, bruggen en een klein haventje. 


Het stadje ligt 'ver' van zee (4 km) dus kent geen badplaats fratsen zoals opblaaskrokodillen en dergelijke. Hoi An ligt aan een grote rivier en heeft daarom een kleine vissershaven. De boten zijn allemaal beschilderd met een oog.


Dit is om de kwade geesten te weren. Ook op veel huizen zien we deze ogen.


Het zonnetje deed erg z'n best vandaag. De gevels van de huizen zijn veelal geel, lichtblauw of ossenbloedrood (!) gekleurd. 



Dit samen met de vele lantaarns die her en der zijn opgehangen en de fruitverkoopsters geeft dat een vrolijk straatbeeld. 


We hebben heerlijk geslenterd en de op loop afstand te bezichtigen bezienswaardigheden gedaan.
Hoi An is ook het stadje van de kleermakers. Er zijn twee fietsshirtjes en een jurkje besteld. Morgen passen en ophalen. We zijn erg benieuwd hoe het er hier morgen aan toe gaat. Op woensdag en op zaterdag is het in de stad namelijk verboden te rijden. Dit geldt ook voor fietsers!!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten