24 februari 2014

Bus

Na lang wikken en wegen, kilometers berekenend, dagen tellend en ons 'highlight'lijstje bestuderend komen we tot de conclusie dat we toch een stuk met de bus gaan.
Dat betekent met de nachtbus van Nha Trang naar Hoi An. Vanavond 18 uur melden, vertrek een uur later. Dat betekent ook een extra dag Nha Trang. 


We moeten om 12 uur het hotel verlaten. Voor die tijd willen we nog speelbal van de golven zijn.


Daarna nog even lekker douchen en dan zien we wel hoe we de middag vullen.
Het is al druk op het strand. We klieren even heerlijk in de zee en laten ons daarna door de zon opdrogen. Het leven kan soms zo ongecompliceerd zijn.


Nadat we het zout van ons hebben  afgespoeld gaan we op zoek naar een eetadresje. We hebben ergens gelezen dat je daar nem nuong (?) moet eten. Wat het is weten wij ook niet maar in het kader van 'alles' proberen ...
We krijgen een gigantisch bord vol allerlei 'groen', een bordje komkommer en mangoschijfjes, een kom warme wortelpuree, een bord gegrilde gehakt oid met gefrituurde loempiavelletjes en vellen rijstpapier. We moeten alle ingrediënten op die vellen leggen, strak inrollen en daarna in de warme puree dompelen. Heerlijk!!! We smullen!! Echt een aanrader!


Nog wat op de boulevard rondgeslenterd en de laatste uren voor de busrit op een terrasje met een ijsjoghurt, ook een aanrader, doorgebracht.

En dan met de bus ...
Onze vorige ervaring was dat er met de fietsen niet echt voorzichtig wordt omgesprongen. We staan er nu met onze neus bovenop en geven niets uit handen. Dat wordt ons niet helemaal in dank afgenomen. Uit een van de fietsen moet het voorwiel maar dat zit ook alles in de bus. De chauffeur is er een van het woestere soort. Al toeterend scheurt hij door de nacht. De airco staat op ijskoud. 
Om 7.30 uur komen we aan. Gloeiende, gloeiende: toch schade! Een winkelhaak in het zadeldek en het beschermrubber bij stuurpen naar de Filistijnen. Gelukkig geen vitale onderdelen. We kunnen met duct tape volstaan.
Gauw op zoek naar een onderkomen voor de komende nachten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten