23 februari 2014

Dagje Nha Trang

Zaterdagnacht ... dus ... karaokenacht ... dus ... oordoppennacht ... maar ... heerlijk geslapen!!!
Een dagje rust. We zijn toch wel wat moe, voelen hier en daar een pijntje, niets om over naar huis te schrijven maar een pukkeltje op de rand van je zeem is niet lekker, een steek in de knie is ook niet lekker en het is tijd om alle indrukken en belevenissen te laten bezinken. Daarbij moeten de fietsen weer even worden nagekeken: boutjes, schroefjes, moertjes, een likje vet, een drupje olie. Ook moeten enkele kledingstukken en een fietstas met naald en draad worden bewerkt.
Vanmorgen eerst maar eens lekker naar het strand. Enorme golven! 


Pootje baden is er hier niet bij. Als je tot je enkels in het water staat neemt de krachtige onderstroom bezit van je en word je meegesleurd. Je bent in een keer door. De golven nemen je alle kanten mee op en gooien je als een speelbal weer op het strand. Alsof je niks bent. We hebben diep ontzag voor de kracht van de natuur en specifiek de zee.
We willen 's middags naar de torens van de oude Chamstammen. 


De fietsen van het slot gehaald en op weg. Het is hartstikke leuk om je op je fietsje door de stad te verplaatsen. We schieten kleine straatjes in als ze ons leuk lijken en als volleerde Aziëfietsers gaan we mee met de grote stroom op de drukkere wegen. 
We komen langs het busstation en oriënteren ons betreffende prijzen, mogelijkheden en vertrektijden. Onze geplande route is erg ambitieus opgesteld dus we willen wat kilometers 'kopen'. Ook een rondje oriëntatie bij het treinstation. Dat blijkt geen optie want fiets en persoon kunnen niet gelijktijdig worden vervoerd. Dit klinkt alsof de communicatie in vlekkeloos en vlot Engels gebeurd. Niets is minder waar. Met tekeningetjes komen we achter de prijs per persoon en de prijs voor de fietsen. Ook voor bagage dient betaald. Het voelt alsof we pictionairie spelen. Alle partijen hebben er lol in. Mannen in uniform en grote petten kijken ons streng aan en willen dat we onze fietsen ergens anders neer zetten. Als we dat als brave burgers doen stuurt een ander ons weer weg. Een soort kastje en muur.
Het is zondag maar er is overal bedrijvigheid. We zien dat sommige scholen gewoon open zijn. Ook de meeste winkels zijn gewoon geopend en als we over en markt fietsen blijkt ook die volop in bedrijf. We krijgen een kom heerlijke mie met loempiaatjes, ei, varkensvlees en lekker veel groente. 
De Chamtorens zijn mooi. 



We raken nog even aan de praat met twee Nederlanders. Zij dragen een T-shirtje van de Berenloop dus dat vraagt om een reactie. Ook fietsers. Zij fietsen van noord naar zuid, net andersom dan wij doen. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten