2 mei 2014

Weer even bereik

Van Muang Ngoi naar Muang Khua

Vanmorgen vroeg alle bagage op de fietsen en richting de 'boatoffice'. Het is een beetje raar dat je niet zeker weet of je kunt vertrekken. Als er niet voldoende mensen zijn om de boot te vullen gaat de reis niet door en moet je, met al je spullen, terug naar je guesthouse waar je al bent uitgechecked.
Gelukkig zijn er genoeg mensen, zelfs zoveel dat er twee boten varen. We hebben nog wat discussie over de prijs van de fiets maar om 9.45 uur vertrekken we. 


Volgens verschillende reisgidsen is de tocht die we gaan maken 'spectaculair scenery'. Inderdaad! Spectaculair!! Geweldig hoge pieken van het karstgebergte, de stroomversnellingen die 'full speed' genomen moeten worden, laag over het water scherende ijsvogeltjes, waterbuffels die maar net met de kop boven water, de Nam Ou oversteken, een zeldzame waterspecht ... het is bijna te veel om op te noemen. Sommige passagiers zitten, voor ons onbegrijpelijk, te lezen of te dommelen.


Er wordt regelmatig gestopt om 'locals' op te pikken. Er is nergens een stijger. Ook de loopplank is een onbekend attribuut. Men waadt door het water naar de boot. Op een gegeven moment stappen er zo'n 20 middelbare scholieren in. Drie meisjes zitten bij ons in de buurt. We knopen een gesprekje aan. Zij pakken de Engelse schoolboeken erbij. De eerste zinnetjes zijn de standaard zinnen 'what's your name' en 'where are you from'. Daarna wordt het moeilijker maar met wat extra gebaren lukt een gesprekje redelijk. Op zondag vertrekken ze naar school en vrijdagmiddag varen ze terug naar hun dorpjes. Deze meisjes zijn 15 jaar oud.
Er wordt hevig gezwaaid als ze van boord stappen.
Na zo'n vijf uur varen komen wij in Muang Khua aan. De fietsen worden van boord getild, de bagage komt uit alle hoeken en gaten en dan moeten we op zoek naar een onderkomen. Dat lukt snel.
We gaan even langs de toerist information en lopen een rondje over de markt. Wij doen wat inkopen maar slaan de geroosterde vleermuizen en eekhoorns over.
We nemen afscheid van 'onze' Fransen. Zij gaan richting Vietnam, wij trekken nog wat noorderlijker. 
We hebben weer WiFi en kunnen weer fijn alle reacties en whats appjes lezen. Zelf skypecontact lukt!! 




Geen opmerkingen:

Een reactie posten