23 mei 2014

Alle tijd

Van Yen Minh naar Meo Vac

Een korte dagafstand vandaag; nog geen 30 km. 
Net te veel van het goede om het bij de klim van gisteren te voegen. De afstanden van vandaag en morgen combineren is net te gortig en helaas zijn er in de dorpen die we morgen passeren geen overnachtingsmogelijkheden. Vandaar .... We konden het dus op ons gemak doen. Dat hebben we dan ook gedaan. Heel rustig aan. Veel van de fiets om foto's te maken, om te kijken, genieten, kijken en opnieuw genieten. Het landschap waar we de afgelopen dagen doorheen hebben mogen fietsen laat zich moeilijk beschrijven. Daarbij: alle superlatieven zijn al gebruikt.
Het is om stil van te worden .....





Overal waar we kijken groeit rijst, marihuana maar vooral mais. Iedere stukje grond, het kan zo hoog niet zijn, is in gebruik. Op hele steile hellingen zijn mensen met kromme spades in de weer. Als we wat langer staan te kijken zien we tussen de velden mensen omhoog of naar beneden gaan met grote balen op hun rug. We zien kinderen lopen waar we ons vanaf vragen waar ze vandaan komen en waar ze in vredesnaam naar toe gaan. In onze ogen te jong om alleen langs de kant van de weg te sjouwen. De pootjes van de meesten zijn zo smerig dat het onmogelijk is dat dat alleen van vandaag komt ...
We moeten een paar keer klimmen maar dat is in vergelijk met gisteren 'peanuts'. Er zitten ook een paar heerlijke afdalingen in.
We hebben alle tijd om wat 'selfies' te maken of met de zelfontspanner te klieren. We hebben de grootste lol maar of het de allermooiste foto's van vandaag zijn ...
Oordeel zelf:



Om 11 uur rijden we Meo Vac binnen. Een lang gerekt dorp. Het eerste guesthouse dat we binnen lopen wordt meteen ons onderkomen voor vannacht. Net als alle voorgaande keren moeten we meteen ons paspoort afgeven. Daar doet men soms bijna panisch over. De laatste paar keren moeten we ook ons 'permit' afgeven.
We dolen, na ons te hebben geïnstalleerd, wat door het stadje. Niet veel bijzonders. Wíj zijn wel heel bijzonder. Er wordt met grote ogen naar ons gekeken. Als we ergens wat drinken worden we door volwassen kerels ongegeneerd aangestaard. Dat blijft een vreemde gewaarwording!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten