2 mei 2014

Vissen

Muang Ngoi


Tijdens het ontbijtbuffet (heerlijk!!!)


worden we aangesproken door een jongen die wel een trip voor ons wil organiseren. We geven aan wat we allemaal graag willen en hij gaat er voor zorgen.
We melden ons om half 10 op de pier waar we in een klein vissersbootje stappen. We waren een stukje stroomopwaarts en dan gaat het net te water. 


Dit visnet wordt in een halve cirkel vanaf de kant het water ingelaten. Daarna varen we langs de oever terug en wordt er met een enorme bamboestok op het water geslagen. 


Dit is om de vissen op te jagen. Dan gaan we terug naar waar we het net hebben laten zakken en wordt de hele handel weer ingehaald. We vangen drie minivisjes. Dit hele proces herhalen we een keer of vier op steeds een andere plek. Iedere keer vangen we drie, vier of vijf visjes. We zien op meerder boten dat men met dikke bamboestokken aan het slaan is. Wij mogen het ook proberen. Een zwaar karwei!


Dan varen we naar een klein dorpje. Dit is weer echt een weversdorp. Er hangen de prachtigste shawls met de mooiste patronen. 



We klimmen verder omhoog en worden getrakteerd op een paar prachtige uitzichten. We zien aan de overkant van de Nam Ourivier een klein rookpluimpje opstijgen: onze bbq. Op wat houten vlonders worden grote bananenbladeren neergelegd. Daarop wordt wat chili, zout en suiker gemengd. Er verschijnen twee bamboemanden met sticky rijst en onze zelf gevangen visjes. Deze visjes zijn, steeds per vier, tussen een gespleten bamboetak gestoken en daarna boven een vuurtje geroosterd. 


We moeten aan de verhalen uit Malawi denken. De visser en de gids eten de koppen, staarten en vel met schubben van onze visjes op. Men is hier niet gewend om vis schoon te maken. 


Daarna liggen er twee oude houten vissersbootjes voor ons klaar. We gaan peddelend terug. Prachtig maar er moet toch nog behoorlijk 'gewerkt' worden. De bergen rondom, af en toe een klein stroomversnellinkje, heel veel vlinders en rust!! Wat een prachtige tocht.



Bij thuiskomst blijkt de electriciteit wel weer te werken maar helaas geen water. Na melding is dit redelijk snel verholpen. 
We maken het niet laat 's avonds.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten