27 mei 2014

Een oase van rust

Van Dong Trieu naar Cat Ba

We zitten al vroeg op onze fietsen. Toch is het leven al in volle gang. De bussen en vrachtwagens laten zich duidelijk horen en 'de brommertjes' vertrekken zwaar beladen naar hun werkplek. We zien weer van alles voorbij komen: een opengesneden en dito geklapt varken achter op de brommer. Je kunt z'n (spare)ribben tellen. Een brommer op een brommer. Een brommer met 13 kratten bier. Zeker een feestje gehad! Een brommer die dwars achterop een doodskist vervoerd. Brommers zwaar beladen met allerlei gereedschap en grote manden. Die vertrekken naar de gele rijstvelden. De rijst is hier klaar om te oogsten. 


We zien dan ook veel rieten hoedjes bewegen in de velden. Een grappig gezicht!
Het plan is om de veerboot naar Cat Ba te nemen. Als dat niet lukt - de boot vaart tot 10.30 uur -fietsen we door naar Halong om te kijken hoe het daar met de overtochten gesteld is. Het loopt gesmeerd. Zo gesmeerd dat we op een gegeven moment inzien dat de 'ferry' van 10.30 uur misschien te halen valt. We voeren het tempo nog wat op. Precies om 10.30 uur fietsen we de pier op. Gehaald! De boot ligt er nog. We kopen een kaartje en zoeken een plekje op de boot. 


Het karstgebergte stijgt hier rechtop uit het water. Een geweldig gezicht. We komen weer ogen te kort! Wat een bijzonder gezicht! 


Een dik uur later meert de pont af. We eten eerst een bak soep want we moeten het hele eiland nog overfietsen (35 km!) naar het plaatsje Cat Ba. Alleen daar zijn hotels en Nha Nhgi's. Het eiland is prachtig. Een oase van rust!! Groen en hoge karstpieken. Dat betekent ook dat we weer moeten klimmen. Steile korte klimmetjes. Helaas laat één van de fietsen het daarbij afweten. Het schakelmechanisme werkt niet naar behoren en loopt aan. Waarschijnlijk krijgen de fietsen van het gestouw in de bussen toch behoorlijk op hun 'donder'. Er wordt wat gesleuteld maar helemaal perfect krijgen we het niet. 
Als we ons hebben geïnstalleerd en even door het dorpje lopen horen we ineens iemand vanaf achterop de brommer naar ons roepen. Paul en Anne! Wat grappig! We spreken voor 's avonds af. Even wat drinken, wat eten en natuurlijk bijkletsen.
We bestellen een heerlijke 'hotpot' voor vier personen en hebben een bere gezellige avond met elkaar. Paul en Anne vertrekken morgen weer wij blijven nog een paar dagen.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten